Περιβαλλοντικά Προγράμματα Βιωματική μάθηση στον Εύηνο ποταμό

Βιωματική μάθηση στον Εύηνο ποταμό

🔑 Ακόμη μια είσοδο στην βιωματική εμπειρία κάναμε σήμερα, σε σημεία φυσικής αλλά και πολιτιστικής κληρονομιάς που βρίσκονται τόσο κοντά μας!

Από το δέλτα του Ευήνου κινηθήκαμε αντίθετα στη ροή του και βρεθήκαμε στην θέση Βαλτσόρεμα, στην κοίτη του ποταμού για πλήθος δραστηριοτήτων.

🌿Σε αυτό το μικρό διάλειμμα έξω από την τάξη, καθώς γνωρίζαμε την αξία και την λειτουργία του ποταμού, χόρτασε το μάτι μας από όλες τις αποχρώσεις του πράσινου και των ζωηρών χρωμάτων των αγρολούλουδων. Επιστρέψαμε με πλήρως ανανεωμένη τη χρωματική μας γκάμα στα κουτάκια του νου, γεμάτοι επίσης με όλες αυτές τις μυρουδιές των αείφυλλων θάμνων και δέντρων, των φρύγανων και της χλόης.

🙏 Ευχαριστούμε τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς του ΚΕΠΕΑ Θέρμου για την υποστήριξη των δραστηριοτήτων στο πεδίο του ενδιαφέροντος μας.

Έπεται νέα εξόρμηση!

Leave a Reply

Related Post

Σύμπραξη περιβαλλοντικών δράσεων του σχολείου μας.Σύμπραξη περιβαλλοντικών δράσεων του σχολείου μας.

Την Τετάρτη 20/3/2024 μαθητές του σχολείου μας πραγματοποίησαν δράσεις μέσα στα πλαίσια περιβαλλοντικών προγραμμάτων. Δημιουργήθηκε ένα ψηφιακό περιοδικό (κάντε κλικ στην παρακάτω εικόνα) που αποτυπώνει με φωτογραφικό υλικό τις δράσεις

Μια πράξη ευθύνης, ένα κάλεσμα για συλλογική δράση.Μια πράξη ευθύνης, ένα κάλεσμα για συλλογική δράση.

Μια πράξη ευθύνης, ένα κάλεσμα για συλλογική δράση. Ανακοινώνουμε με ιδιαιτερη χαρά ότι στο σχολείο μας από σήμερα θα μπορούν τα μέλη της σχολικής κοινότητας να συλλέγουν σε συγκεκριμένους κάδους

Επίσκεψη στο εργαστήρι του καλλιτέχνη Κου Απόστολου Κούστα.Επίσκεψη στο εργαστήρι του καλλιτέχνη Κου Απόστολου Κούστα.

Η  Τρίτη και 13 Φεβρουαρίου κάθε άλλο παρά «άτυχη» μέρα ήταν για το σχολείο μας. Τα τμήματα της Α και Β Λυκείου του τομέα εικαστικών , πραγματοποίησαν επίσκεψη στο εργαστήρι