Ο μήνας Νοέμβριος για την αιτωλική γη, συνδέεται με την συγκομιδή του ελαιόκαρπου.
Αυτή την εποχή τα ελαιοτριβεία δουλεύουν στο φουλ για να παράγουν τον χρυσό πράσινο χυμό της ελιάς, το λάδι, ενώ διαλέγονται ελιές ποικιλίας Καλαμών και αποθηκεύονται στις κάδες για να υποστούν ζύμωση, πριν φύγουν για τα αστικά κέντρα.
Το δέντρο της ελιάς για τους Έλληνες δεν είναι απλά ένα δέντρο, είναι ένα δέντρο που κυριαρχεί στη ζωή τους από αρχαιοτάτων χρόνων.
Στο προγονικό μονοπάτι της καλλιέργειας, συλλογής και μεταποίησης της ελιάς, σήμερα βρέθηκαν οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β’ Γυμνασίου, για να γνωρίσουν ένα κομμάτι της οικονομικής δραστηριότητας της περιοχής μας που συνδέεται με την συλλογή και μεταποίηση του ευλογημένου καρπού.
Ευχαριστούμε τον Αγροτικό συνεταιρισμό παραγωγών Aitolia Olives για την ζεστή υποδοχή και για την σπουδαία βιωματική γνώση που πρόσφεραν στους μαθητές μας.
Η δράση αυτή εντάσσεται στην περιβαλλοντική αγωγή των μαθητών μας, την οποία σχεδίασαν οι εκπαιδευτικοί Κατερίνα Στρατηγάκη και Μαρία Τσιρογιάννη.