Τμήμα Εικαστικών Διάθεση προτομής για το μάθημα των Εικαστικών από γλύπτη Ευάγγελο Τύμπα

Διάθεση προτομής για το μάθημα των Εικαστικών από γλύπτη Ευάγγελο Τύμπα

Το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Μεσολογγίου ευχαριστεί τον γλύπτη Ευάγγελο Τύμπα για τη διάθεση προτομής του Διονύσιου Σολωμού που φιλοτέχνησε ο ίδιος, προκειμένου να αξιοποιηθεί για σειρά μαθημάτων στο Εικαστικό Εργαστήρι. Οι προτομές είναι έργα τέχνης δύσκολα στην μετακίνησή τους και αξιοποιούνται εκπαιδευτικά από τους μαθητές των εικαστικών που επιδιώκουν να εμβαθύνουν στις δεξιότητες της γλυπτικής και της ζωγραφικής.

Ο Ευάγγελος Τύμπας κατάγεται από την Σπολάϊτα Αγρινίου και είναι αυτοδίδακτος καλλιτέχνης, ενώ προτιμά να ¨πειραματίζεται¨ με υλικά και στοιχεία του περιβάλλοντος και της φύσης, τα οποία αποτελούν τη βάση της καλλιτεχνικής του πορείας και εξερεύνησης. Έργα του κοσμούν ήδη ανοικτούς χώρους στο Μεσολόγγι, το Θέρμο και σε άλλες περιοχές.

Leave a Reply

Related Post

Ημερομηνίες διεξαγωγής κατατακτηρίων εξετάσεων ΣεπτεμβρίουΗμερομηνίες διεξαγωγής κατατακτηρίων εξετάσεων Σεπτεμβρίου

Οι ημερομηνίες για τη διεξαγωγή των a εξετάσεων για την Ά Γυμνασίου για το σχολικό έτος 2022-2023 ανά κατεύθυνση είναι οι εξής: Τρίτη  20 Σεπτεμβρίου Β΄Γυμνασίου, Γ΄Γυμνασίου, Α΄Λυκείου: Κατεύθυνση Θεάτρου-Κινηματογράφου:

Υλοποίηση προγράμματος «Βιώσιμες πόλεις: τέχνη για τη ζωή»Υλοποίηση προγράμματος «Βιώσιμες πόλεις: τέχνη για τη ζωή»

Η Β τάξη του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Μεσολογγίου ολοκλήρωσε ένα ακόμα πρόγραμμα με επιτυχία , πολύμηνης χρονικής διάρκειας (Ιανουάριος – Μάιος 2022) με τίτλο «Βιώσιμες πόλεις: τέχνη για τη ζωή», το

Η σχολική γιορτή για το έπος του ’40 μέσα από την ΤέχνηΗ σχολική γιορτή για το έπος του ’40 μέσα από την Τέχνη

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση με θέμα “Η Αντίσταση των καλλιτεχνών και πως η τέχνη έπαιξε ρόλο στην Κατοχή 1941- 1944” με κεντρική ομιλήτρια την Επίκουρη Καθηγήτρια Σχολής Καλών