ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ Τμήμα Εικαστικών,Τμήμα Παραδοσιακού Χορού Συμμετοχή του τμήματος εικαστικών και παραδοσιακών χορών του σχολείου μας στις δράσεις του δήμου Μεσολογγίου για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρίες

Συμμετοχή του τμήματος εικαστικών και παραδοσιακών χορών του σχολείου μας στις δράσεις του δήμου Μεσολογγίου για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρίες

Ολοκληρώθηκαν την Τετάρτη 4/12/2019 στο χώρο του Κλειστού Γυμναστηρίου ΔΑΚ Μεσολογγίου.

Το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Μεσολογγίου συμμετείχε σε εικαστικές και μουσικοκινητικές δράσεις με το τμήμα εικαστικών και παραδοσιακών χορών.

Οι δράσεις έγινε παρουσία του Δημάρχου Κώστα Λύρου και διοργανώθηκαν από το Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας & Πολιτισμού και το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα ΡΟΜΑ του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, σε συνεργασία με το Δημητρούκειο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο, το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο και το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Μεσολογγίου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρίες. Παρευρέθηκαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Νίκος Καραπάνος, Διευθυντές και εκπαιδευτικοί των σχολείων που συμμετείχαν και οι εργαζόμενοι των κοινωνικών δομών του Δήμου.

«Όλοι είμαστε διαφορετικοί, όλοι είμαστε ίσοι. Έχουμε τα ίδια δικαιώματα στη ζωή, την γνώση, την εργασία, την προσωπική μας ευτυχία. Έχουμε δικαίωμα να αισθανόμαστε κάθε στιγμή ενεργά μέλη μιας κοινωνίας που προχωρά μπροστά, χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις…» ανέφερε κατά τον χαιρετισμό του ο κ. Κώστας Λύρος, επισημαίνοντας παράλληλα πως «..Στηρίζουμε μέσα από τις δομές μας κάθε συνάνθρωπο που θέλει να αισθάνεται σιγουριά και ασφάλεια. Δίνουμε στα παιδιά την δυνατότητα ν’ αξιοποιήσουν τα προτερήματα και τις δεξιότητές τους. Ν’ αναδείξουν κάθε πλευρά της προσωπικότητάς τους. Κυρίως όμως να αισθάνονται γύρω τους την θαλπωρή και την ζεστασιά μιας μεγάλης οικογένειας…».

Ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου συνεχάρη και ευχαρίστησε όλους όσους εργάσθηκαν προκειμένου να πραγματοποιηθούν με επιτυχία οι τριήμερες εκδηλώσεις.
• Οι δράσεις ξεκίνησαν την Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου από το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Λύκειο με προβολή ταινίας. Συνεχίσθηκαν την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου σε κεντρικούς δρόμους και την κεντρική πλατεία της Ι.Π. Μεσολογγίου, όπου οι μαθητές του 2ου Δημοτικού και του “Δημητρούκειου” Ειδικού Δημοτικού Σχολείου με την συνοδεία των δασκάλων τους και των στελεχών του Κέντρου Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά του Αυτοτελούς Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού Δήμου Ι.Π.Μεσολογγίου, έστειλαν τα δικά τους μηνύματα για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.

Το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο ευχαριστεί:

Τους Διευθυντές του Δημητρούκειου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου Μεσολογγίου κους Χαρμαντζή Ανδρέα και Πατρόπουλο Θανάση για την πολύτιμη στήριξη που παρείχαν στο Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο από την αρχή της λειτουργίας του.

Τους Καθηγητές Ντούμα Νικόλαο, Καραβασίλη Δημήτριο, Σύρρου Πηνελόπη και Μαντά Πηνελόπη καθώς και την κα Παπασπύρου Δήμητρα από το Κέντρο Κοινότητας Μεσολογγίου για τη συνεισφορά τους στη συμμετοχή των παιδιών στην παγκόσμια ημέρα δράσης.

Leave a Reply

Related Post

1η Καλλιτεχνική Εβδομάδα Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Μεσολογγίου1η Καλλιτεχνική Εβδομάδα Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Μεσολογγίου

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Οι μαθητές/-τριες και οι εκπαιδευτικοί του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Μεσολογγίου σάς προσκαλούν στις Καλλιτεχνικές Εκδηλώσεις που διοργανώνει το Σχολείο με τη λήξη του διδακτικού έτους για την παρουσίαση των έργων

Εγκύκλιος πρόσληψης αναπληρωτών-ωρομισθίων εκπαιδευτικών χορού και κινηματογράφου στα Καλλιτεχνικά Σχολεία.Εγκύκλιος πρόσληψης αναπληρωτών-ωρομισθίων εκπαιδευτικών χορού και κινηματογράφου στα Καλλιτεχνικά Σχολεία.

Θέμα: Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων και επιλογής υποψηφίων για την πρόσληψη ωρομίσθιου προσωπικού, εξειδικευμένου στα αντικείμενα των κατευθύνσεων Θεάτρου – Κινηματογράφου και Χορού στα Καλλιτεχνικά Σχολεία, για το σχολικό έτος 2020-2021.

Τα έργα των μαθητών της κατεύθυνσης Εικαστικών για το σχολικό έτος 2020-2021Τα έργα των μαθητών της κατεύθυνσης Εικαστικών για το σχολικό έτος 2020-2021

Η φετινή δύσκολη σχολική χρονιά δεν επέτρεψε την παρουσίαση εικαστικής έκθεσης σε δημόσιο χώρο. Από τους καθηγητές εικαστικών Τσάτσο Γεώργιο και Ντούμα Νικόλαο παρουσιάζονται διαδικτυακά τα δημιουργήματα των παιδιών πάντα