Επίσκεψη του σχολείου μας στη Γλυπτοθήκη Καπράλου και στην έκθεση του Αγιογράφου Κόρδη στο Αγρίνιο

Εκπαιδευτική επίσκεψη πραγματοποίησε το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Μεσολογγίου σε συνεργασία με το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Μεσολογγίου στη Γλυπτοθήκη Καπράλου και στην έκθεση του Αγιογράφου Κόρδη στο Αγρίνιο.

Οι μαθητές σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου κα Σύρρου Πηνελόπη και Ντούμα Νικόλαο περιηγήθηκαν στους χώρους των εκθέσεων και ήρθαν σε επαφή με τα τοπικά εικαστικά δρώμενα. Σημειωτέον ότι ο Αγρινιώτης Χρήστος Καπράλος κατατάσσεται στους κορυφαίους Έλληνες γλύπτες ενώ η έκθεση του αγιογράφου Γεώργιου Κόρδη στη Δημοτική πινακοθήκη Αγρινίου έχει αποσπάσει πολλές θετικές κριτικές και ιδιαίτερο ενδιαφέρον από το τοπικό κοινό.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Αιτωλοακαρνανίας με έδρα την Ι.Π. Μεσολογγίου επισκέπτεται εκθέσεις εικαστικών ή πραγματοποιεί δράσεις στο Αγρίνιο. Είχε προηγηθεί η επίσκεψη στην έκθεση γλυπτικής του Ν. Τύμπα και το πετυχημένο σεμινάριο παραγωγής ταινιών μικρού μήκους στο 5ο Γυμνάσιο Αγρινίου. Ο τύπος του συγκεκριμένου σχολείου μπορεί να δεχτεί μαθητές από όλο τον Νομό και να δικαιολογήσει δωρεάν μεταφορές. Ήδη το 1/3 των μαθητών που φοιτούν είναι από Αγρίνιο και Ναύπακτο. Στόχος του είναι να αναπτύξει δράση με γεωγραφικές αναφορές σε όλη την Αιτωλοακαρνανία.

2 thoughts on “Επίσκεψη του σχολείου μας στη Γλυπτοθήκη Καπράλου και στην έκθεση του Αγιογράφου Κόρδη στο Αγρίνιο”

Αφήστε μια απάντηση

Related Post

Παρουσία Μητροπολίτη, Δημάρχου, Αντιπεριφερειαρχών, Βουλευτών, Διευθυντή Εκπαίδευσης και πολλών επισήμων ο πρώτος αγιασμός του σχολείου μας.Παρουσία Μητροπολίτη, Δημάρχου, Αντιπεριφερειαρχών, Βουλευτών, Διευθυντή Εκπαίδευσης και πολλών επισήμων ο πρώτος αγιασμός του σχολείου μας.

Το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα σηματοδότησε για το σχολείο μας ο αγιασμός που τέλεσε σήμερα στον εσωτερικό χώρο του 2ου ΓΕΛ Μεσολογγίου ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμάς. Ακολούθησαν ομιλίες του

Το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Μεσολογγίου “συνδέθηκε” με “Καθημερινή”Το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Μεσολογγίου “συνδέθηκε” με “Καθημερινή”

Ένα ξεχωριστό αφιέρωμα για τον Τύπο και τη Δημοσιογραφία στα πλαίσια του μαθήματος της Γλώσσας και σχολικού πολιτιστικού πρόγραμματος έγινε στο Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Μεσολογγίου. Συγκεκριμένα επιλέχθηκε η βιωματική προσέγγιση συνομιλώντας

Εξ αποστάσεως εκπαίδευση στο Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο ΜεσολογγίουΕξ αποστάσεως εκπαίδευση στο Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Μεσολογγίου

Το σχολείο μας προχώρησε σήμερα στη συλλογή-επικαιροποίηση των απαραίτητων στοιχείων επικοινωνίας των μαθητών, προκειμένου να είναι έτοιμο να υλοποιήσει μαθήματα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες του Υπουργείου.