Τμήμα Γενικής Παιδείας Με επίσημο προσκεκλημένο τον Δήμαρχο Ιωαννίνων η σημερινή σχολική εορτή αφιερωμένη στο Ολοκαύτωμα των Εβραίων

Με επίσημο προσκεκλημένο τον Δήμαρχο Ιωαννίνων η σημερινή σχολική εορτή αφιερωμένη στο Ολοκαύτωμα των Εβραίων

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η σχολική γιορτή του Καλλιτεχνικού Γυμνάσιου Μεσολογγίου εν όψει της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου, η οποία ήταν αφιερωμένη στο Ολοκαύτωμα των Εβραίων. Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε η φιλόλογος Σύρρου Πηνελόπη. Αφού προηγήθηκε η απονομή αριστείων και βραβείων, το πρόγραμμα άνοιξε με το θεατρικό δρώμενο με θέμα το ημερολόγιο της Άννα Φρανκ, το οποίο επιμελήθηκε ο καθηγητής Υποκριτικής Σιούντας Δημήτριος. Η παράσταση πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή μαθητών από τις κατευθύνσεις Θεάτρου-Κινηματογράφου αλλά και Χορού, η οποία συγκίνησε τους παρευρισκομένους.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας και Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ, ο οποίος ήταν και ο επίτιμος προσκεκλημένος και κεντρικός ομιλητής της Εκδήλωσης. Μίλησε διεξοδικά για την Εβραϊκή κοινότητα των Ιωαννίνων και τη διαδρομή της στο χρόνο, τη συμβολή της στον αγώνα κατά του κατακτητή καθώς και τις διώξεις που υπέστη με κορύφωση την 25η Μαρτίου 1944, όταν οι Εβραίοι των Ιωαννίνων εκτοπίστηκαν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης. Επίσης έγινε αναφορά και στην Εβραϊκή κοινότητα του Αγρινίου, πολλά μέλη της οποίας συμμετείχαν στην Εθνική Αντίσταση.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας στο Μεσολόγγι. Ευχαριστούμε τους Εκπαιδευτικούς Γιώργο Τσάτσο, Νίκο Ντούμα, Ελένη Αντζουλάτου και Λεωνίδα Αρβανίτη, τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και την εκπρόσωπο του κα Μουτοπούλου Όλγα για την πολύτιμη συμβολή τους για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης. Ευχαριστούμε επίσης θερμά την Αντιδήμαρχο Ι.Π. Μεσολογγίου Μέμη Γούργαρη , τον πρώην Προϊστάμενο ΔΙΔΕ Αιτωλοακαρνανίας κο Χρήστο Καζαντζή, τον Πρόεδρο της Διεξόδου Νίκο Κορδόση καθώς και το Διευθύνοντα Σύμβουλο του Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου Γιάννη Σελιμά που μας τίμησαν με την παρουσία τους.

Leave a Reply

Related Post

Επίσκεψη στην έκθεση «1821-2021: Μεσολόγγι Ιερά Πόλις: 200 Χρόνια Πνεύμα Γαλάζιο και Λευκό»Επίσκεψη στην έκθεση «1821-2021: Μεσολόγγι Ιερά Πόλις: 200 Χρόνια Πνεύμα Γαλάζιο και Λευκό»

Με μεγάλο ενδιαφέρον πραγματοποιήθηκε επίσκεψη τμημάτων μαθητών του σχολείου μας στην έκθεση «1821-2021: Μεσολόγγι Ιερά Πόλις: 200 Χρόνια Πνεύμα Γαλάζιο και Λευκό». Πρόκειται για την περιοδεύουσα εικαστική έκθεση που διοργανώνει

Πίνακας αποτελεσμάτων εξετασθέντων ανά κατεύθυνσηΠίνακας αποτελεσμάτων εξετασθέντων ανά κατεύθυνση

Σας κοινοποιούμε  τον πίνακα αποτελεσμάτων εξετασθέντων υποψηφίων μαθητών ανά κατεύθυνση ύστερα από τις εξετάσεις επιλογής μαθητών που διεξήχθησαν σήμερα στο χώρο του σχολείου σύμφωνα με την Δ2133326/Δ2/29-08-2019. Ειδικότερα: Α. Πίνακας

Το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Μεσολογγίου στην Βυρωνική Εταιρεία.Το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Μεσολογγίου στην Βυρωνική Εταιρεία.

Το Μουσείο για τον Λόρδο Βύρωνα και τον Φιλελληνισμό της Βυρωνικής Εταιρείας Μεσολογγίου, που φιλοξενεί την Επετειακή Έκθεση για τα 200 Χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, “ΕΠΑΝΑCΥΣΤΑΣΗ ’21:ΜΕΣΟΛΌΓΓΙ”