Τμήμα Γενικής Παιδείας Ξεκινούν στις 10 Μαϊου οι αιτήσεις για τις εισαγωγικές εξετάσεις στην Α’ Γυμνασίου

Ξεκινούν στις 10 Μαϊου οι αιτήσεις για τις εισαγωγικές εξετάσεις στην Α’ Γυμνασίου

Στις 10 Μαϊου 2021 ξεκινούν οι αιτήσεις γονέων για μαθητές που τελειώνουν την ΣΤ Δημοτικού για την εισαγωγή μαθητών στο Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Μεσολογγίου. Συγκεκριμένα η 46312/Δ2/22-04-2021 εγκύκλιος του Υπουργείου ορίζει ότι “στα Καλλιτεχνικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2021-2022,οι γονείς-κηδεμόνες των υποψηφίων μαθητών από τις 10 Μαΐου έως τις 31 Μαΐου 2021 και ώρα 14:00 υποβάλλουν ηλεκτρονικά αίτηση συμμετοχής στη διαδικασία επιλογής (στην οποία δύναται να δηλώσουν μέχρι δύο κατευθύνσεις) μόνο στο Καλλιτεχνικό Σχολείο της περιοχής τους”.

Συγκεκριμένα οι ενδιαφερόμενοι γονείς-κηδεμόνες πρέπει να στείλουν ηλεκτρονικά στο Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Μεσολογγίου την αίτηση και τα ανωτέρω σχετικά συνημμένα συγκεκριμένα στην ηλεκτρονική διεύθυνση mail@gym-kall-mesol.ait.sch.gr

Κατεβάστε από εδώ την αίτηση εγγραφής

Να αναγραφεί η κατεύθυνση κάτω από το «δημόσιο/ιδιωτικό Δημοτικό Σχολείο».

Στο σημείο αυτό να σημειώσουμε ότι προβλέπεται μεταφορά μαθητών από όλη την Αιτωλοακαρνανία αλλά και από Αχαΐα.

Σημείωση: Οι αιτήσεις να αποστέλλονται σε μορφή Pdf ΟΧΙ φωτογραφία από κινητό διότι δεν είναι εκτυπώσιμες και δεν θα γίνονται δεκτές. Επίσης δεν χρειάζεται λογαριασμός ΔΕΚΟ ισχύει μόνο για σχολεία της Αττικής.

Σε επόμενη φάση θα ανακοινωθεί η ημερομηνία των εξετάσεων στην ιστοσελίδα του σχολείου https://gym-kall-mesol-new.ait.sch.gr/

Ενημερωτικό σημείωμα για το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Μεσολογγίου.

Τα Καλλιτεχνικά σχολεία είναι δημόσια σχολεία δευτεροβάθμιας γενικής εκπαίδευσης, με έμφαση στις καλές τέχνες και συγκεκριμένα στις ακόλουθες κατευθύνσεις:

Εικαστικές Τέχνες

Θέατρο-Κινηματογράφο

Χορό (κλασικό και σύγχρονο)

Σκοπός των καλλιτεχνικών σχολείων είναι η εξοικείωση, προετοιμασία, ενθάρρυνση και υποστήριξη του ενδιαφέροντος των μαθητών για τις καλές τέχνες, καθώς και η ανάδειξη και καλλιέργεια των δεξιοτήτων τους.

Πρόγραμμα μαθημάτων καλλιτεχνικού σχολείου

Το πρόγραμμα των καλλιτεχνικών σχολείων περιλαμβάνει όλα τα μαθήματα γενικής παιδείας του Γενικού Γυμνασίου- Λυκείου και φυσικά τα μαθήματα καλλιτεχνικής παιδείας των τριών κατευθύνσεων. Το ωρολόγιο πρόγραμμα των Καλλιτεχνικών Σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων, είναι διευρυμένο και διαμορφώνεται σε 40 ώρες την εβδομάδα.

Στα Καλλιτεχνικά Σχολεία λειτουργούν τρεις κατευθύνσεις:

α) Εικαστικών Τεχνών β) Θεάτρου-Κινηματογράφου γ) Χορού.

Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα των σπουδών αναλυτικά εδώ:

Το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Μεσολογγίου

Το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Μεσολογγίου είναι ένα από τα οκτώ Καλλιτεχνικά σχολεία που λειτουργούν στη χώρα μας. Ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Σεπτέμβρη του 2019. Την τρέχουσα σχολική χρονιά λειτούργησε Α΄και Β΄Γυμνασίου και το μαθητικό δυναμικό του σχολείου αριθμούσε 64 μαθητές. Για την επόμενη σχολική χρονιά θα λειτουργήσουν και οι τρεις τάξεις Γυμνασίου ενώ στον σχεδιασμό των επόμενων ετών είναι να δημιουργηθούν και Λυκειακές τάξεις.

Τα δύο αυτά χρόνια λειτουργίας του το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Μεσολογγίου έχει να επιδείξει πληθώρα δράσεων, όπως ευρωπαϊκά προγράμματα,  συμμετοχή και βραβεύσεις σε πανελλήνιους μαθητικούς διαγωνισμούς, ομιλίες από Ακαδημαϊκούς κ.α.

Η εισαγωγή στα Καλλιτεχνικά Σχολεία.

Στην Α΄ τάξη των Καλλιτεχνικών Γυμνασίων εγγράφονται μαθητές απόφοιτοι των Δημοτικών Σχολείων κατόπιν εισαγωγικών εξετάσεων, που διενεργούνται το δεύτερο δεκαήμερο του Ιουνίου κάθε σχολικού έτους. Κάθε μαθητής μπορεί να είναι υποψήφιος σε περισσότερες από μία κατευθύνσεις και αν επιλεγεί σε περισσότερες από μία, εγγράφεται στην κατεύθυνση που θα επιλέξει τελικά ο ίδιος.

Tην προηγούμενη σχολική χρονιά οι αιτήσεις έγιναν αρχές Μαΐου.

Η ενημέρωση γίνεται αποκλειστικά μέσω της ιστοσελίδας του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Μεσολογγίου https://gym-kall-mesol-new.ait.sch.gr/ που οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να παρακολουθούν τακτικά.

Δείτε εδώ την εξεταστέα ύλη των εξετάσεων και άλλες πληροφορίες σύμφωνα με το τελευταίο ΦΕΚ

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε εργάσιμες μέρες και ώρες στα τηλέφωνα:

2631024683 & 6938542565

Ο Διευθυντής Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Μεσολογγίου

Ηλίας Υφαντής

Leave a Reply

Related Post

Ενημέρωση γονέων, κοπή πίτας και παράδοση βαθμολογίαςΕνημέρωση γονέων, κοπή πίτας και παράδοση βαθμολογίας

Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες που αφορούν το Α΄ τετράμηνο φοίτησης των μαθητών του σχολείου μας. Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκε ενημέρωση γονέων μέσω της πλατφόρμας webex. Στη συνέχεια έγινε η κοπή πίτας του συλλόγου

Κατάθεση στεφάνου στον Κήπο των Ηρώων για το ΠολυτεχνείοΚατάθεση στεφάνου στον Κήπο των Ηρώων για το Πολυτεχνείο

Μετά το πέρας της επιτυχημένης εκδήλωσης με προσκεκλημένη την κόρη του Μουστακλή, αντιπροσωπεία μαθητών του σχολείου μας κατέθεσε στεφάνι στον Κήπο των Ηρώων τιμώντας την επέτειο του Πολυτεχνείου. Τα παιδιά

Στις 21 Σεπτεμβρίου οι κατατακτήριες εξετάσεις στη Β΄Γυμνασίου του Καλλιτεχνικού ΓυμνασίουΣτις 21 Σεπτεμβρίου οι κατατακτήριες εξετάσεις στη Β΄Γυμνασίου του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου

«Προκήρυξη κενών θέσεων για τη διεξαγωγή κατατακτήριων εξετάσεων μαθητών/τριών τουΚαλλιτεχνικού Γυμνασίου Μεσολογγίου σχολικού έτους 2020-2021».Ο Διευθυντής Εκπαίδευσης της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπ/σης ΑιτωλοακαρνανίαςΈχοντας υπόψη: Την υπ΄αριθμ. 61178/ Δ2 /2018 Υ.Α. του