Παρατήρηση πουλιών στην Κλείσοβα

Το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Μεσολόγγιου σε συνεργασία με το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Μεσολογγίου συμμετείχε στην παρατήρηση πουλιών στον υγροβιότοπο της Κλείσοβας, την οποία διοργάνωνε το παράρτημα της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας του Μεσολογγίου.

Οι μαθητές μας ξεναγήθηκαν στο παρατηρητήριο και είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν και να παρατηρήσουν διαφόρων ειδών πουλιά που είτε ζουν μόνιμα είτε επισκέπτονται τους νότιους υγροβιότοπους της Αιτωλοακαρνανίας αυτή την περίοδο. Η ξενάγηση και η παροχή του εξοπλισμού παρατήρησης έγινε από τον κο Νικόλαο Νούλα και τους εθελοντές της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας, οι οποίοι διένειμαν και το έντυπο “πουλιά της Ελλάδος” προκειμένου οι μαθητές που συμμετείχαν στη δράση να μπορούν να αναγνωρίζουν τα είδη πουλιών.

Η δράση αυτή είχε ως σκοπό την επαφή των παιδιών με το φυσικό περιβάλλον, στοιχείο που ενισχύει την αισθητική αντίληψη στην τέχνη. Πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία του καθηγητή Εικαστικών κου Ντούμα Νικόλαου.

Το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Μεσολογγίου ευχαριστεί θερμά:

-Τους εθελοντές της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας του παραρτήματος Μεσολογγίου

-Τη Διεύθυνση του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου-Λυκείου για την εποικοδομητική συνεργασία.

Αφήστε μια απάντηση

Related Post

Πρώτο βραβείο σε μαθητικό διαγωνισμό φωτογραφίαςΠρώτο βραβείο σε μαθητικό διαγωνισμό φωτογραφίας

Την Πέμπτη 10 Ιουνίου και ώρα 8.00 μ.μ. πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης των έργων μαθητών και μαθητριών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που συμμετείχαν στον Μαθητικό Διαγωνισμό Ζωγραφικής και Φωτογραφίας,

Ξεπέρασαν τις 60 οι αιτήσεις συμμετοχής στις εισαγωγικές εξετάσεις από όλη την Αιτωλοακαρνανία και την Αχαΐα. Η ύλη των εξετάσεων. Προσεχώς η ημερομηνία.Ξεπέρασαν τις 60 οι αιτήσεις συμμετοχής στις εισαγωγικές εξετάσεις από όλη την Αιτωλοακαρνανία και την Αχαΐα. Η ύλη των εξετάσεων. Προσεχώς η ημερομηνία.

Μεγάλο ενδιαφέρον υπήρξε από γονείς και μαθητές για τη συμμετοχή τους στις εξετάσεις εισαγωγής στην Α΄Γυμνασίου του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Μεσολογγίου. Συνολικά υπήρξαν περισσότερες από 70 αιτήσεις και στις τρεις κατευθύνσεις

Ενημέρωση για τις κατατακτήριες εξετάσεις στη Β’ ΓυμνασίουΕνημέρωση για τις κατατακτήριες εξετάσεις στη Β’ Γυμνασίου

Σύμφωνα με το άρθρο 2 του ΦΕΚ :1375/Β/24-4-2018(https://www.e-nomothesia.gr/kat-ekpaideuse/deuterobathmia-ekpaideuse/upourgike-apophase-61178-d2-2018.html) οι κατατακτήριες εξετάσεις του σχολείου μας για τη Β΄Γυμνασίου που αφορούν το σχολικό έτος 2020-2021 θα διεξαχθούν το τρίτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου.