Τμήμα Γενικής Παιδείας Η πρώτη πολιτιστική Δι-Έξοδος για το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Μεσολογγίου

Η πρώτη πολιτιστική Δι-Έξοδος για το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Μεσολογγίου

Στην παρουσίαση του ιστορικού μυθιστορήματος “Ο Διχασμός” της Φιλομήλας Λαπατάς παραβρέθηκε ομάδα μαθητών του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Μεσολογγίου. Οι μαθητές προετοιμάστηκαν πάνω στο ιστορικό μυθιστόρημα από την φιλόλογο του σχολείου κα Σύρρου Πηνελόπη και συνέδραμαν την ομάδα φιλαναγνωσίας του 2ου Λυκείου Μεσολογγίου που συντονίζει με επιτυχία η φιλόλογος κα Πλακίδα Ελένη.

Συγκεκριμένα η διευρυμένη ομάδα φιλαναγνωσίας των δύο σχολείων συμμετείχε ενεργά στην παρουσίαση του βιβλίου μοιράζοντας φράσεις που αφορούν το βιβλίο σε σχηματοποιημένα φύλλα που κατασκεύασαν στο μάθημα των Καλλιτεχνικών. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην Πολιτιστική βιβλιοθήκη της Διεξόδου, ενός φορέα με πλούσια και σημαντική προσφορά στα πολιτιστικά δρώμενα της Ι.Π. Μεσολογγίου.

Ακολούθησε η παρουσίαση του βιβλίου και η συνομιλία του κοινού από τη συγγραφέα σε μια άρτια οργανωμένη εκδήλωση από τη Διέξοδο και τη φιλόλογο Πλακίδα Ελένη.

Το βιογραφικό της συγγραφέως

H Φιλομήλα Λαπατά γεννήθηκε στην Aθήνα το 1952. Σπούδασε Δημόσιες Σχέσεις, μιλάει ξένες γλώσσες κι έχει ταξιδέψει πολύ. Έζησε στην Iταλία οκτώ χρόνια, τώρα ζει στην Eλλάδα. Στο παρελθόν εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα. Έχει γράψει τα μυθιστορήματα Oι κόρες του νερού (Eκδόσεις Kαστανιώτη, 2002), Lacryma Christi – Το δάκρυ του Χριστού (Eκδόσεις Kαστανιώτη, 2004), Eις το όνομα της μητρός (Eκδόσεις Kαστανιώτη, 2005), Eπικίνδυνες λέξεις (Eκδόσεις Kαστανιώτη, 2007) και Η ξυπόλητη των Αθηνών (Εκδόσεις Καστανιώτη, 2010). Tιμήθηκε στην Iταλία το 2005 με το βραβείο «Città di Bacoli» (αρχαία Cuma) και το 2006 με το βραβείο Premio Internazionale per la Cultura «Sebetia-Ter».

Leave a Reply

Related Post

Εκδήλωση για τους Τρεις Ιεράρχες σε συνεργασία με την Iερά Μητρόπολη Αιτωλίας και ΑκαρνανίαςΕκδήλωση για τους Τρεις Ιεράρχες σε συνεργασία με την Iερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος διδασκόντων του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Μεσολογγίου σας προσκαλούν στην ομιλία για το έργο των Τριών Ιεραρχών που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου και ώρα 10:30

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 2η Καλλιτεχνική Εβδομάδα (φωτό-βίντεο)Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 2η Καλλιτεχνική Εβδομάδα (φωτό-βίντεο)

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 2η Καλλιτεχνική Εβδομάδα του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Μεσολογγίου. Η εκδήλωση λήξης πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας και περιλάμβανε μουσικοχορευτικά δρώμενα και κουκλοθέατρο από