Σεμινάριο του τμήματος Κινηματογράφου του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Μεσολογγίου με τίτλο “Πως φτιάχνεται μια ταινία απ’ την αρχή μέχρι το τέλος”

Το τμήμα Κινηματογράφου του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Μεσολογγίου σε συνεργασία με το 5ο Γυμνάσιο Αγρινίου πραγματοποιεί για πρώτη φορά σε επίπεδο σχολικής μονάδας ανοικτό σεμινάριο για ενήλικες και για μαθητές με τίτλο “Πως φτιάχνεται μια ταινία απ’ την αρχή μέχρι το τέλος»

Σκοπός του σεμιναρίου είναι να εξερευνήσουμε μαζί  το πως μια ταινία φτάνει να υλοποιηθεί και να προβληθεί, ξεκινώντας απλά σαν μια ιδέα.  Θα δούμε όλες τις διαφορετικές ειδικότητες μιας κινηματογραφικής ομάδας και τα κομμάτια που αναλαμβάνουν να φέρουν εις πέρας.

Στο τέλος του σεμιναρίου θα δοθούν βεβαιώσεις και θα παραχθεί και μια ταινία μικρού μήκους από τους συμμετέχοντες.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί και στο Μεσολόγγι και στο Αγρίνιο.

Στο Μεσολόγγι ο χώρος ορίζεται το σχολικό κτίριο όπου στεγάζεται το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Μεσολογγίου & 2ο ΓΕΛ Μεσολογγίου ( Παπαδιαμαντοπούλου 100)

Στο Αγρίνιο το σεμινάριο θα το φιλοξενήσει το 5ο Γυμνάσιο Αγρινίου ( οδός Γούναρη 18).

Απαραίτητη προϋπόθεση συμμετοχής είναι η ηλεκτρονική υποβολή αίτησης στον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc4mSAeGyBMrAHruExqwhA_xJO-JGdpnceOFUUuH6CKNwQY_A/viewform?usp=sf_link

Θα ακολουθήσει αναλυτική ενημέρωση προς τους ενδιαφερόμενους για την ακριβή ημερομηνία και ώρες διεξαγωγής του σεμιναρίου, οι οποίες θα είναι Σαββατοκύριακο.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στα τηλέφωνα 6942838569 ( Λουριδάς Γιώργος).

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Γιώργος Λουριδάς γεννήθηκε στην Καλαμάτα το 1987. Είναι σκηνοθέτης και κινηματογραφιστής.

Είναι πτυχιούχος της Λογιστικής σχολής Πειραιά και του τμήματος Κινηματογράφου της σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με συμμετοχή σε πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Université de Picardie-Jules-Verne στην Γαλλία.

Από το 2015 διατηρεί την δική του εταιρεία παραγωγής.

Μέσω της εταιρείας έχουν ανέβει ως τώρα δύο θεατρικές παραστάσεις («Άνθρωπος 1» και «Ο Γερολαγός») και έχουν παραχθεί τρεις μικρού μήκους ταινίες (οι δύο με συνεργασίες σε  Γερμανία και Σκωτία) και μία μεγάλου μήκους, η “La Compagne Des Morts” (με Γαλλική συμπαραγωγή).

Στην μέχρι τώρα δράση του συμπεριλαμβάνεται και  η δημιουργία εκδηλώσεων, όπως το επιτυχημένο τετραήμερο φεστιβάλ avant garde στην Καλαμάτα τον Νοέμβριο του 2014, με καλεσμένους τους σκηνοθέτες Ivan Stanev και Αντώνη Τολάκη.

Αφήστε μια απάντηση

Related Post

Τελικός αξιολογικός πίνακας μοριοδότησης για ωρομίσθιο προσωπικό με εξειδίκευση στο χορό-κινηματογράφο για το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο ΜεσολόγγιουΤελικός αξιολογικός πίνακας μοριοδότησης για ωρομίσθιο προσωπικό με εξειδίκευση στο χορό-κινηματογράφο για το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Μεσολόγγιου

Τελικός αξιολογικός πίνακας μοριοδότησης προσόντων υποψηφίων, ανά αντικείμενο και Καλλιτεχνικό Σχολείο, για την πρόσληψη ωρομίσθιου προσωπικού, εξειδικευμένου στη διδασκαλία των αντικειμένων των κατευθύνσεων Θεάτρου – Κινηματογράφου και Χορού στα Καλλιτεχνικά

Ξεπέρασαν τις 60 οι αιτήσεις συμμετοχής στις εισαγωγικές εξετάσεις από όλη την Αιτωλοακαρνανία και την Αχαΐα. Η ύλη των εξετάσεων. Προσεχώς η ημερομηνία.Ξεπέρασαν τις 60 οι αιτήσεις συμμετοχής στις εισαγωγικές εξετάσεις από όλη την Αιτωλοακαρνανία και την Αχαΐα. Η ύλη των εξετάσεων. Προσεχώς η ημερομηνία.

Μεγάλο ενδιαφέρον υπήρξε από γονείς και μαθητές για τη συμμετοχή τους στις εξετάσεις εισαγωγής στην Α΄Γυμνασίου του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Μεσολογγίου. Συνολικά υπήρξαν περισσότερες από 70 αιτήσεις και στις τρεις κατευθύνσεις

Αποτελέσματα κατατακτηρίων εξετάσεωνΑποτελέσματα κατατακτηρίων εξετάσεων

Σας κοινοποιούμε τα αποτελέσματα των κατατακτηρίων εξετάσεων για τη Β΄και   Γ ΄Γυμνασιου. Παρακαλούνται οι γονείς των μαθητών που πέτυχαν να επικοινωνήσουν με τη διεύθυνση του σχολείου. Β ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ