ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ Τμήμα Σύγχρονου Χορού Εντυπωσίασε η χορογραφική απόδοση του ποιητικού έργου του Παλαμά στο Κολλέγιο Αθηνών από το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Μεσολογγίου (Vid)

Εντυπωσίασε η χορογραφική απόδοση του ποιητικού έργου του Παλαμά στο Κολλέγιο Αθηνών από το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Μεσολογγίου (Vid)

Με ιδιαίτερη επιτυχία συμμετείχε το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Μεσολογγίου στο Πανελλήνιο Μαθητικό Συνέδριο για τον Κωστή Παλαμά. Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 23 και την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020 στο θέατρο εκδηλώσεων του Κολλεγίου Αθηνών. Διοργανωτές ήταν το Ίδρυμα Κωστή Παλαμά, το Γυμνάσιο και το Γενικό Λύκειο του Κολλεγίου Αθηνών, το Γυμνάσιο και το Γενικό Λύκειο του Κολλεγίου Ψυχικού. Το Συνέδριο πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εορτασμών των 160 χρόνων από τη γέννηση του Κωστή Παλαμά και των 60 χρόνων από τη σύσταση του Ιδρύματος Κωστή Παλαμά και τελεί υπό την αιγίδα της Διεύθυνσης Δ.Ε. Β’ Αθήνας. Συμμετέχουν με εισήγηση ή/και poster 17 Λύκεια και 13 Γυμνάσια από όλη την Ελλάδα, την Κύπρο και την Κωνσταντινούπολη. Εκτός από το σχολείο μας,συμμετείχαν με εξαιρετικές εισηγήσεις από την Αιτωλοακαρνανία το 2ο Γυμνάσιο Μεσολογγίου, η Ομάδα Φιλαναγνωσίας του 2ου Λυκείου Μεσολογγίου και το Γυμνάσιο Καλυβίων.

Το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Μεσολογγίου εμφανίστηκε στο συνέδριο με μια χορογραφική προσέγγιση του έργου του μεγάλου Μεσολογγίτη Ποιητή βασισμένο στα μελοποιημένα του ποιήματα “Μία πίκρα” και ο “Γκρεμιστής”. Την 10λεπτη χορογραφική παρουσίαση που συνοδεύονταν από οπτικοακουστικό υλικό με τόπο γέννησης του Παλαμά, το Μεσολόγγι απέδωσαν οι μαθήτριες του σχολείου Κακούρη Μαρία &Κωνσταντίνου Στέλλα από το Αγρίνιο, Κρεμμύδα Άρτεμις από τη Ναύπακτο, Tζάνη Αφροδίτη και Γιαννοπούλου Μαρία-Ελένη από το Μεσολόγγι. Ουσιαστικά ήταν μια ομάδα μαθητών από όλη την Αιτωλοακαρνανία που απέδωσε με συναισθηματισμό το έργο του ποιητή υπό την χορογραφική καθοδήγηση της καθηγήτριας του χορού του σχολείου Ράπτη Βάννας.Τη θεματική προετοιμασία ανέλαβε η φιλόλογος του σχολείου κα Σύρρου Πηνελόπη ενώ τον τελικό συντονισμό στο χώρο του μαθητικό συνεδρίου είχε ο Ηλίας Υφαντής, Διευθυντής του Σχολείου.

Με ιδιαίτερα τιμητικά λόγια αναφέρθηκε εκ μέρους των διοργανωτών η εισηγήτρια κα Πολυάνθη Τσίγκου για το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Μεσολογγίου, αναφερόμενη στη διαδρομή του και στην παρουσία του στο μαθητικό συνέδριο. Δείτε το χαρακτηριστικό βίντεο που επιμελήθηκε ο καθηγητής Κινηματογράφου του σχολείου κος Λουριδάς Γεώργιος.

Leave a Reply

Related Post

Λειτουργία Καλλιτεχνικών Σχολείων, Εισαγωγικές και Κατατακτήριες Εξετάσεις.Λειτουργία Καλλιτεχνικών Σχολείων, Εισαγωγικές και Κατατακτήριες Εξετάσεις.

Δείτε στον παρακάτω σύνδεσμο το νέο ΦΕΚ για τη Λειτουργία των Καλλιτεχνικών Γυμνασίων και Λυκείων καθώς και για τον τρόπο εξέτασης στις εισαγωγικές και κατατακτήριες εξετάσεις.. Σε επόμενη ανακοίνωση θα

Τελικός αξιολογικός πίνακας μοριοδότησης για ωρομίσθιο προσωπικό με εξειδίκευση στο χορό-κινηματογράφο για το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο ΜεσολόγγιουΤελικός αξιολογικός πίνακας μοριοδότησης για ωρομίσθιο προσωπικό με εξειδίκευση στο χορό-κινηματογράφο για το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Μεσολόγγιου

Τελικός αξιολογικός πίνακας μοριοδότησης προσόντων υποψηφίων, ανά αντικείμενο και Καλλιτεχνικό Σχολείο, για την πρόσληψη ωρομίσθιου προσωπικού, εξειδικευμένου στη διδασκαλία των αντικειμένων των κατευθύνσεων Θεάτρου – Κινηματογράφου και Χορού στα Καλλιτεχνικά

Ξεπέρασαν τις 60 οι αιτήσεις συμμετοχής στις εισαγωγικές εξετάσεις από όλη την Αιτωλοακαρνανία και την Αχαΐα. Η ύλη των εξετάσεων. Προσεχώς η ημερομηνία.Ξεπέρασαν τις 60 οι αιτήσεις συμμετοχής στις εισαγωγικές εξετάσεις από όλη την Αιτωλοακαρνανία και την Αχαΐα. Η ύλη των εξετάσεων. Προσεχώς η ημερομηνία.

Μεγάλο ενδιαφέρον υπήρξε από γονείς και μαθητές για τη συμμετοχή τους στις εξετάσεις εισαγωγής στην Α΄Γυμνασίου του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Μεσολογγίου. Συνολικά υπήρξαν περισσότερες από 70 αιτήσεις και στις τρεις κατευθύνσεις