Τμήμα Θεάτρου,Τμήμα Παραδοσιακού Χορού Χριστουγεννιάτικη εβδομάδα από το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Μεσολογγίου

Χριστουγεννιάτικη εβδομάδα από το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Μεσολογγίου

Πλούσιες ήταν οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Μεσολογγίου με τη συνδρομή του Συλλόγου Γονέων του σχολείου.

Το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου το Καλλιτεχνικό Σχολείο Μεσολογγίου στα πλαίσια εκδηλώσεων του Δήμου πραγματοποίησε στην κεντρική πλατεία της πόλης εικαστικό – θεατρικό και χορευτικό δρώμενο με σκοπό την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας πάνω στο θέμα της εύρεσης μόνιμης στέγης για το σχολείο. Από την ημέρα ίδρυσής του, το σχολείο συστεγάζεται με το 2ο Λύκειο Μεσολογγίου και υπάρχουν δυσκολίες στην εύρυθμη λειτουργία του. Η εύρεση μόνιμης στέγης του κρίνεται ως ζωτικής σημασίας για την επιβίωση του σχολείου.
Κατά το θεατρικό δρώμενο, ένα άστεγο παιδί, φορτωμένο με τα πράγματά του, έψαχνε σπίτι και όλα τα παιδιά μαζί του το πρόσφεραν. Στη συνέχεια, το γιόρτασαν και ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί από τους μαθητές του σχολείου.
Την πολιτιστική δράση οργάνωσαν και συντόνισαν οι καθηγητές του Καλλιτεχνικού Σχολείου Μεσολογγίου: εικαστικών, κ. Γιώργος Τσάτσος και χορού, κ. Βασιλική Νούλα. Συμμετείχαν οι μαθητές του σχολείου από όλες τις κατευθύνσεις του. Την βιντεοσκόπηση της δράσης ανέλαβε ο καθηγητής κινηματογράφου κ. Γιώργος Λουριδάς.
Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλο το διδακτικό προσωπικό, τον διευθυντή αλλά και τους μαθητές του Καλλιτεχνικού Σχολείου Μεσολογγίου για την πρωτοβουλία και την δημιουργία μιας τέτοιας πολιτιστικής δράσης.

Την Πέμπτη 22-12 ο Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων πραγματοποίησε δράση στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου στην οποία προσφέρθηκαν εδέσματα στους μαθητές και ακολούθησε προβολή ταινίας.

Τα Χριστουγεννιάτικα δρώμενα ολοκληρώθηκαν στις 23 Δεκεμβρίου με την πραγματοποίηση της θεατρικής παράστασης “τα Χριστούγεννα του Μπάρμπα Πανόφ” με μαθητές της Α΄και Β΄Γυμνασίου και υπεύθυνη καθηγήτρια την κα Κρόκου Ελένη

Leave a Reply

Related Post

Mε επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επιμορφωτική ημερίδα για τους εκπαιδευτικούς της Θεατρικής ΑγωγήςMε επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επιμορφωτική ημερίδα για τους εκπαιδευτικούς της Θεατρικής Αγωγής

M επιτυχία διεξήχθη στο Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Μεσολογγίου η Επιμορφωτική ημερίδα για τους εκπαιδευτικούς ΠΕ91 με θέμα την Προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη του/ της εκπαιδευτικού Θεατρικής Αγωγής-Διαθεματικότητα και διεπιστημονικές συνεργασίες» σήμερα

Ξεπέρασαν τις 60 οι αιτήσεις συμμετοχής στις εισαγωγικές εξετάσεις από όλη την Αιτωλοακαρνανία και την Αχαΐα. Η ύλη των εξετάσεων. Προσεχώς η ημερομηνία.Ξεπέρασαν τις 60 οι αιτήσεις συμμετοχής στις εισαγωγικές εξετάσεις από όλη την Αιτωλοακαρνανία και την Αχαΐα. Η ύλη των εξετάσεων. Προσεχώς η ημερομηνία.

Μεγάλο ενδιαφέρον υπήρξε από γονείς και μαθητές για τη συμμετοχή τους στις εξετάσεις εισαγωγής στην Α΄Γυμνασίου του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Μεσολογγίου. Συνολικά υπήρξαν περισσότερες από 70 αιτήσεις και στις τρεις κατευθύνσεις

Κατάκτηση 1ης θέσης μαθητριών του σχολείου μας στο “Μεσολόγγι έχεις ταλέντο”Κατάκτηση 1ης θέσης μαθητριών του σχολείου μας στο “Μεσολόγγι έχεις ταλέντο”

Είναι όμορφα τα συναισθήματα που μας κατακλύζουν όταν μαθαίνουμε για συμμετοχές και διακρίσεις των μαθητών μας σε διαγωνισμούς, εκθέσεις, φεστιβάλ. Μας έκαναν περήφανους για την διάκρισή τους και την κατάκτηση