Τμήμα Εικαστικών Επίσκεψη στην έκθεση της Άννας Φιλίνης “Πορεία ελευθερίας”

Επίσκεψη στην έκθεση της Άννας Φιλίνης “Πορεία ελευθερίας”

Την έκθεση της Άννας Φιλίνη “Πορεία Ελευθερίας” επισκέφτηκε το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Μεσολογγίου. Η Άννα Φιλίνη είναι αρχιτέκτονας και ζωγράφος. Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Πολυτεχνείο του Μιλάνου και στη συνέχεια έζησε πέντε χρόνια στο Δυτικό Βερολίνο. Τα πρώτα μαθήματα σχεδίου έκανε με τη ζωγράφο Ελένη Ζογγολοπούλου. Στο Μιλάνο παρακολούθησε το ελεύθερο εργαστήριο γυμνού της Ακαδημίας της Μπρέρα. Έχει κάνει 21 ατομικές εκθέσεις ζωγραφικής στην Αθήνα, σε διάφορες ελληνικές πόλεις και νησιά, στο Βερολίνο και στην Αλεξάνδρεια.

Τα ζωγραφικά έργα που θα εκτεθούν στις αίθουσες του Κτιρίου Χρυσόγελου μιλούν για τη μνήμη και την ιστορία. Είναι εικόνες από αγώνες για την ελευθερία, αλλά και για τη δημιουργία και την τέχνη, την αγάπη και τον έρωτα. Είναι εικόνες μιας ατέρμονης πορείας ανθρώπινων προσπαθειών. Η εικαστική αυτή έκθεση συνοπτικά αποτελεί ένα μοναδικό εικαστικό «σχόλιο» στην αξία και στο ιδανικό της «ελευθερίας» που το αίτημά της παραμένει διαχρονικό και διατοπικό, πανανθρώπινο και ουσιωδώς αναγκαίο για την εξασφάλιση της ανύψωσης του πολιτισμικού «γίγνεσθαι».

.

Leave a Reply

Related Post

Λειτουργία Καλλιτεχνικών Σχολείων, Εισαγωγικές και Κατατακτήριες Εξετάσεις.Λειτουργία Καλλιτεχνικών Σχολείων, Εισαγωγικές και Κατατακτήριες Εξετάσεις.

Δείτε στον παρακάτω σύνδεσμο το νέο ΦΕΚ για τη Λειτουργία των Καλλιτεχνικών Γυμνασίων και Λυκείων καθώς και για τον τρόπο εξέτασης στις εισαγωγικές και κατατακτήριες εξετάσεις.. Σε επόμενη ανακοίνωση θα