ΔΡΑΣΕΙΣ - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ,Επισκέψεις του σχολείου μας.,ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Επίσκεψη της Β και Γ Γυμνασίου στην Αρχαία Ολυμπία για το πρόγραμμα ”ΒΙΩΝΩ ΤΙΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΕΣ ΑΞΙΕΣ”.

Επίσκεψη της Β και Γ Γυμνασίου στην Αρχαία Ολυμπία για το πρόγραμμα ”ΒΙΩΝΩ ΤΙΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΕΣ ΑΞΙΕΣ”.

Το πρόγραμμα προέκυψε από την συνεργασία του Υπουργείου Παιδείας και Αθλητισμού, την ΕΟΕ, ΤΗΝ ΔΟΑ και την ΕΘΝΟΑ.

Στην έναρξη της διοργάνωσης απηύθυνε χαιρετισμό ο κ. Μάκης Ασημακόπουλος εκ μέρους του Προέδρου της ΔΟΑ κ.Ισίδωρου Κούβελου και η υπεύθυνη του προγράμματος Ολυμπιακής Παιδείας είναι η διευθύντρια της ΕΘΝΟΑ κ. Ντενίζ Παναγοπούλου και ο σύμβουλος κ.Σπύρος Αυγουστής.

Στην τριήμερη εκδήλωση (14-16 Μαρτίου) συμμετείχαν 4 σχολεία από την Αιτωλοακαρνανία, το δικό μας σχολείο, το 1ο Γυμνάσιο Μεσολογγίου, το Γυμνάσιο του Αγίου Κωνσταντίνου και το 1ο Γυμνάσιο Αγρινίου.

Η πρώτη μέρα ξεκίνησε με εισαγωγή στον Ολυμπισμό. Ο Ολυμπιονίκης του άλματος επί κοντώ Κωνσταντίνος Φιλιππίδης, μύησε τους μαθητές και τις μαθήτριες των σχολείων της Αιτωλοακαρνανίας στα μυστικά του πρωταθλητισμού, τους μίλησε για τις Ολυμπιακές αξίες, την αθλητική ακεραιότητα και τις σωστές αθλητικές συμπεριφορές.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες όλων των σχολείων είχαν τη χαρά να συμμετέχουν σε αθλητικές δράσεις και στη συνέχεια να δουλέψουν εναλλακτικά σενάρια που είχαν σχέση με κοινωνικά θέματα όπως η οπαδική βία, και ο εκφοβισμός που σήμερα έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής.

Ολοκληρώθηκε με πολύ συγκινητικές αναφορές από τους μαθητές, μαθήτριες, εκπαιδευτικούς και τους εκπροσώπους της ΕΟΕ και ΔΟΕ στις εγκαταστάσεις στην Αρχαία Ολυμπία το πρόγραμμα ”ΒΙΩΝΩ ΤΙΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΕΣ ΑΞΙΕΣ”.

Leave a Reply

Related Post