ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Επίσκεψη του σχολείου μας στην Δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου στις 15-12-2023.

Επίσκεψη του σχολείου μας στην Δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου στις 15-12-2023.

Η Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου άνοιξε τις πόρτες της, για να προσφέρει στις μαθήτριες και στους μαθητές της κατεύθυνσης θεάτρου του σχολείου μας μια μοναδική εμπειρία.

Να παρακολουθήσουν ζωντανά δύο μαθήματα του ωρολογίου προγράμματος της σχολής στο φυσικό χώρο διδασκαλίας τους.

Δείτε το σχετικό βιντεάκι…

Αρχικά, παρακολουθήσαν το μάθημα της κυρίας Ιούς Βουλγαράκη, όπου οι σπουδαστές του τμήματος σκηνοθεσίας σκηνοθετούν τους σπουδαστές του τμήματος θεάτρου. Έτσι, οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να διερευνήσουν μια σειρά από ζητήματα πάνω στη σκηνοθεσία, όπως, πόσο σημαντική είναι η καλή συνεργασία ηθοποιού-σκηνοθέτη, το κατά πόσο η σκηνοθεσία επηρεάζει την υποκριτική, τη σημασία της σκηνοθεσίας στη διαμόρφωση της ατμόσφαιρας πάνω στη σκηνή, κ.ά.

Στη συνέχεια παρακολούθησαν το μάθημα του κ. Γιώργου Κουτλή, ο οποίος εστίασε κυρίως στη σημασία του θεατρικού αυτοσχεδιασμού στην προσέγγιση ενός ρόλου και στα βασικά στοιχεία-εργαλεία που μας οδηγούν να βιώσουμε έναν χαρακτήρα μέσω του σώματος. Εξαιρετικά χρήσιμο στους μαθητές μας, αφού μπόρεσαν να προσεγγίσουν τις βασικές αρχές του συστήματος Στανισλάφσκι, με τρόπο πρακτικό-βιωματικό. Έτσι, συνειδητοποιούν πολύ καλύτερα ποιο ακριβώς είναι το ζητούμενο από έναν ηθοποιό όταν βρίσκεται πάνω στη σκηνή.

Και όλα αυτά σε μία από τις καλύτερες επαγγελματικές σχολές του είδους της, με επιλεγμένους καθηγητές και σπουδαστές.

Leave a Reply

Related Post

Καλλιτεχνική παρουσίαση για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση στο Νεοκλασσικό “Χρυσόγελου”Καλλιτεχνική παρουσίαση για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση στο Νεοκλασσικό “Χρυσόγελου”

Μια σημαντική εξωσχολική δραστηριότητα μέσω μαγνητοσκοπημένω γυρισμάτων υλοποίησαν μαθητές και εκπαιδευτικοί του σχολείου μας σε συνεργασία με τον τομέα Πολιτισμού κτίριο “Χρυσόγελου” που στεγάζεται στο προσφάτως ομόνυμο κτίριο στο Μεσολόγγι.

Επίσκεψη της Β και Γ Γυμνασίου στην Αρχαία Ολυμπία για το πρόγραμμα ”ΒΙΩΝΩ ΤΙΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΕΣ ΑΞΙΕΣ”.Επίσκεψη της Β και Γ Γυμνασίου στην Αρχαία Ολυμπία για το πρόγραμμα ”ΒΙΩΝΩ ΤΙΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΕΣ ΑΞΙΕΣ”.

Το πρόγραμμα προέκυψε από την συνεργασία του Υπουργείου Παιδείας και Αθλητισμού, την ΕΟΕ, ΤΗΝ ΔΟΑ και την ΕΘΝΟΑ. Στην έναρξη της διοργάνωσης απηύθυνε χαιρετισμό ο κ. Μάκης Ασημακόπουλος εκ μέρους