ΔΡΑΣΕΙΣ - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ,Επισκέψεις του σχολείου μας.,ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ,Τμήμα Εικαστικών Επίσκεψη της Α και Β Λυκείου του τομέα εικαστικών του σχολείου μας στα πλαίσια του περιβαλλοντικού προγράμματος: “Ψαριά στις ρίζες μας”

Επίσκεψη της Α και Β Λυκείου του τομέα εικαστικών του σχολείου μας στα πλαίσια του περιβαλλοντικού προγράμματος: “Ψαριά στις ρίζες μας”

Κάντε κλικ στο παρακάτω βιντεάκι…

Οι μαθητές του τμήματος εικαστικών της Α’ Λυκείου και η Β’ Λυκείου επισκεφτήκαν αρχικά  τον Τοπικό Κόμβο LocalHUB Hub των Messolonghi By Locals. Η άυλη πολιστική κληρονομιά ήρθε στο προσκήνιο μέσα από την εξαιρετική εικαστική έκθεση με τίτλο «Η ΘΑΛΑΣΣΑ ΜΑΣ», του Βαγγέλη Ρόμπολα.

Το έργο του Βαγγέλη Ρόμπολα, παρουσιάζει 15 έργα που αντικατοπτρίζουν την ομορφιά της περιοχής και τα παραδοσιακά στοιχεία της.

Η περιήγηση πραγματοποιήθηκε από τον επιμελητή της έκθεσης Αγησίλαο Ρόμπολα, επίσης εικαστικό δημιουργό ο οποίος στη συνέχεια τους μύησε και στην τέχνη της μεταξοτυπίας φτιάχνοντας δικά τους έργα.

Τέλος, είχαν την δυνατότητα να δουν στον 1ο όροφο του κτηρίου την έκθεση του αγαπημένου χαράκτη Μιχάλη Κότσαρη με τίτλο: «ΧΑΡΑΣΣΟΝΤΑΣ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΨΑΡΑ “.

Το τοπικό μας περιβάλλον στο Μεσολόγγι, είναι διαχρονικά πηγή έμπνευσης για τους ανθρώπους των Γραμμάτων και των Τεχνών. Βρεθήκαμε στη Διέξοδο για να δούμε με την τέχνη της ζωγραφικής , το τοπικό περιβάλλον μέσα από τα μάτια των ντόπιων καλλιτεχνών και συγκεκριμένα τη ματιά του αγαπημένου Ζωγράφου Πάνου Αθανασίου που πρόσφατα έφυγε από τη ζωή.

Συντονιστής της παιδαγωγικής ομάδας του προγράμματος για το σχολείο μας, ο καθηγητής κ. Χρήστος Θεολόγος. Συμμετείχαν στην δράση η εκπαιδευτικός του σχολείου μας Κα Βλαχώνη Γεωργία και οι εικαστικοί του σχολείου μας κ. Τσάτσος Γιώργος και η κα Κανάκη Σοφία.

Leave a Reply

Related Post

Υλοποίηση προγράμματος «Βιώσιμες πόλεις: τέχνη για τη ζωή»Υλοποίηση προγράμματος «Βιώσιμες πόλεις: τέχνη για τη ζωή»

Η Β τάξη του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Μεσολογγίου ολοκλήρωσε ένα ακόμα πρόγραμμα με επιτυχία , πολύμηνης χρονικής διάρκειας (Ιανουάριος – Μάιος 2022) με τίτλο «Βιώσιμες πόλεις: τέχνη για τη ζωή», το

Ενημέρωση για τις κατατακτήριες εξετάσεις στη Β’ ΓυμνασίουΕνημέρωση για τις κατατακτήριες εξετάσεις στη Β’ Γυμνασίου

Σύμφωνα με το άρθρο 2 του ΦΕΚ :1375/Β/24-4-2018(https://www.e-nomothesia.gr/kat-ekpaideuse/deuterobathmia-ekpaideuse/upourgike-apophase-61178-d2-2018.html) οι κατατακτήριες εξετάσεις του σχολείου μας για τη Β΄Γυμνασίου που αφορούν το σχολικό έτος 2020-2021 θα διεξαχθούν το τρίτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου.

Διάθεση προτομής για το μάθημα των Εικαστικών από γλύπτη Ευάγγελο ΤύμπαΔιάθεση προτομής για το μάθημα των Εικαστικών από γλύπτη Ευάγγελο Τύμπα

Το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Μεσολογγίου ευχαριστεί τον γλύπτη Ευάγγελο Τύμπα για τη διάθεση προτομής του Διονύσιου Σολωμού που φιλοτέχνησε ο ίδιος, προκειμένου να αξιοποιηθεί για σειρά μαθημάτων στο Εικαστικό Εργαστήρι. Οι