ΔΡΑΣΕΙΣ - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ,Επισκέψεις του σχολείου μας.,ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ,Τμήμα Εικαστικών Επίσκεψη της Α και Β Λυκείου του τομέα εικαστικών του σχολείου μας στα πλαίσια του περιβαλλοντικού προγράμματος: “Ψαριά στις ρίζες μας”

Επίσκεψη της Α και Β Λυκείου του τομέα εικαστικών του σχολείου μας στα πλαίσια του περιβαλλοντικού προγράμματος: “Ψαριά στις ρίζες μας”

Κάντε κλικ στο παρακάτω βιντεάκι…

Οι μαθητές του τμήματος εικαστικών της Α’ Λυκείου και η Β’ Λυκείου επισκεφτήκαν αρχικά  τον Τοπικό Κόμβο LocalHUB Hub των Messolonghi By Locals. Η άυλη πολιστική κληρονομιά ήρθε στο προσκήνιο μέσα από την εξαιρετική εικαστική έκθεση με τίτλο «Η ΘΑΛΑΣΣΑ ΜΑΣ», του Βαγγέλη Ρόμπολα.

Το έργο του Βαγγέλη Ρόμπολα, παρουσιάζει 15 έργα που αντικατοπτρίζουν την ομορφιά της περιοχής και τα παραδοσιακά στοιχεία της.

Η περιήγηση πραγματοποιήθηκε από τον επιμελητή της έκθεσης Αγησίλαο Ρόμπολα, επίσης εικαστικό δημιουργό ο οποίος στη συνέχεια τους μύησε και στην τέχνη της μεταξοτυπίας φτιάχνοντας δικά τους έργα.

Τέλος, είχαν την δυνατότητα να δουν στον 1ο όροφο του κτηρίου την έκθεση του αγαπημένου χαράκτη Μιχάλη Κότσαρη με τίτλο: «ΧΑΡΑΣΣΟΝΤΑΣ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΨΑΡΑ “.

Το τοπικό μας περιβάλλον στο Μεσολόγγι, είναι διαχρονικά πηγή έμπνευσης για τους ανθρώπους των Γραμμάτων και των Τεχνών. Βρεθήκαμε στη Διέξοδο για να δούμε με την τέχνη της ζωγραφικής , το τοπικό περιβάλλον μέσα από τα μάτια των ντόπιων καλλιτεχνών και συγκεκριμένα τη ματιά του αγαπημένου Ζωγράφου Πάνου Αθανασίου που πρόσφατα έφυγε από τη ζωή.

Συντονιστής της παιδαγωγικής ομάδας του προγράμματος για το σχολείο μας, ο καθηγητής κ. Χρήστος Θεολόγος. Συμμετείχαν στην δράση η εκπαιδευτικός του σχολείου μας Κα Βλαχώνη Γεωργία και οι εικαστικοί του σχολείου μας κ. Τσάτσος Γιώργος και η κα Κανάκη Σοφία.

Leave a Reply

Related Post

Κατάκτηση 1ης θέσης μαθητριών του σχολείου μας στο “Μεσολόγγι έχεις ταλέντο”Κατάκτηση 1ης θέσης μαθητριών του σχολείου μας στο “Μεσολόγγι έχεις ταλέντο”

Είναι όμορφα τα συναισθήματα που μας κατακλύζουν όταν μαθαίνουμε για συμμετοχές και διακρίσεις των μαθητών μας σε διαγωνισμούς, εκθέσεις, φεστιβάλ. Μας έκαναν περήφανους για την διάκρισή τους και την κατάκτηση

Στις 16 Ιουνίου οι εξετάσεις εισαγωγής στο Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο ΜεσολογγίουΣτις 16 Ιουνίου οι εξετάσεις εισαγωγής στο Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Μεσολογγίου

Σας ενημερώνουμε ότι οι εξετάσεις εισαγωγής στην Α΄Γυμνασίου του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Μεσολογγίου θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 16 Ιουνίου στο χώρο του σχολείο στην οδό Παπαδιαμαντοπούλου 100 στο Μεσολόγγι. Το πρόγραμμα

Συμμετοχή του τμήματος εικαστικών και παραδοσιακών χορών του σχολείου μας στις δράσεις του δήμου Μεσολογγίου για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με ΑναπηρίεςΣυμμετοχή του τμήματος εικαστικών και παραδοσιακών χορών του σχολείου μας στις δράσεις του δήμου Μεσολογγίου για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρίες

Ολοκληρώθηκαν την Τετάρτη 4/12/2019 στο χώρο του Κλειστού Γυμναστηρίου ΔΑΚ Μεσολογγίου. Το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Μεσολογγίου συμμετείχε σε εικαστικές και μουσικοκινητικές δράσεις με το τμήμα εικαστικών και παραδοσιακών χορών. Οι δράσεις